Linkuri accesibilitate

Aproape 5 miliarde de doze de vaccin COVID-19, administrate la nivel global


Aproape 5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 au fost administrate la nivel global, la aproape nouă luni de la începerea celei mai mari campanii de vaccinare din istorie.

Cifrele compilate de site-ul Our World Data au sugerat pe 23 august că s-au administrat 4,93 miliarde de doze, iar pragul de 5 miliarde va fi trecut în zilele următoare.

Aproximativ o treime din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 și aproape un sfert este complet vaccinată.

Majoritatea vaccinurilor utilizate necesită două doze, iar unele țări încep să recomande un al treilea vaccin de rapel din cauza îngrijorărilor cu privire la eficacitatea în scădere a vaccinului și a variantei Delta extrem de contagioasă.

Există, de asemenea, diferențe uriașe în ceea ce privește accesul la vaccinuri între continente și între țările bogate și sprace. Doar 1,4% dintre persoanele din țările cu venituri mici au primit cel puțin o doză. Tabloul este deosebit de sumbru în Africa, unde multe țări au rate de vaccinare sub 1% și unele nu au început campanii naționale de inoculare.

Organizația Mondială a Sănătății spune că este esențial ca țările cu venituri mai mici să aibă acces la vaccinuri pentru a se pune capăt pandemiei globale și pentru a reduce riscul mutațiilor care ar putea face virusul mai periculos și ar putea reduce eficiența vaccinurilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG