Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi vor cădea precipitații slabe sub formă de lapoviță. Valorile termice oscilează ziua de la + 2 grade în nord la + 12 în sud, cu 8 grade în regiunea de centru și la Chișinău. La noapte valorile termice coboară în nord până la 0 grade.

Iată și câteva repere din agenda internă a zilei, conform agenției IPN:

Parlamentul de la Chișinău dezbate și supune votului programul și echipa cabinetului Nataliei Gavriliță, candidata la postul de prim-ministră desemnată de președinta Maia Sandu.

Curtea Constituțională examinează cererea de validarea a mandatului unui nou deputat socialist, care-l va înlocui pe Vladimir Golovatiuc numit ambasador la Moscova.

UNICEF Moldova și două portaluri moldovene organizează o dezbatere online despre așteptata campanie de vaccinare anti-COVID în R. Moldova.

Câteva repere din agenda internațională:

Șeful politicii externe și de securitate europene, Josep Borrell, îl primește la Bruxelles pe premierul ucrainean Denis Shmîhal, cei doi urmând să susțină o conferință de presă comună după discuții în cadrul Consiliului de Asociere Ucraina – Uniunea Europeană.

Tot la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se întâlnește cu Bujar Osmani, ministrul de externe al celei mai noi țări membre, Macedonia de Nord.

La Berlin, cancelara Angela Merkel va rosti un discurs în fața parlamentului despre strategia guvernului de combatere a pandemiei de coronavirus.

La Geneva, experții Organizației Mondiale a Sănătății susțin o nouă conferință de presă săptămânală despre evoluția pandemiei.

În Statele Unite, vaccinurile împotriva noului coronavirus devin disponibile în unele farmacii.

Previous Next

XS
SM
MD
LG