Linkuri accesibilitate

Autoritățile de la Chișinău anunță că sunt pregătite pentru desfășurarea alegerilor


Autoritățile de la Chișinău au anunțat că sunt pregătite pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În ceea ce privește organizarea scrutinului în afara Moldovei Comisia Electorala Centrală a anunțat ca aproape toate secțiile de votare au primit câte 5000 de buletine de vot, numărul maxim admis de lege.

Mai puține buletine de vot au fost distribuite doar în câteva misiuni diplomatice ale Republicii Moldova, sub pretextul că și numărul de alegători este, de obicei, mult mai mic decât la alte secții de votare. Este vorba despre Japonia, China, Qatar și Emiratele Arabe Unite, a declarat ministrul de Externe în exercițiu, Aureliu Ciocoi, într-o conferință de presă comună cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a spus că autoritatea electorală a suplinit numărul de membri ai birourilor electorale în țările în care anterior au fost cozi mari. Peste 700 de mii de buletine de vot au ajuns deja la secțiile de vot din străinătate, a mai anunțat președintele CEC.

La aceste alegeri, pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în străinătate au fost deschise 150 de secții de votare, în pofida recomandărilor Ministerului de Externe, care a propus deschiderea a 190 de secții în diasporă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG