Linkuri accesibilitate

Autoritățile cer „probe” celui care s-a plâns că a fost hărțuit în armată din cauza orientării sexuale


Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării cere „probe” din partea lui Marin Pavlescu, care a înaintat o plângere că a fost hărțuit în armată din cauza orientării sale sexuale. „Pentru a demonstra că ești homosexual trebuie să prezinți un certificat medical sau poze care atrag viața intimă” a spus Petru Corciun, inspector militar, maior de justiție, în cadrul audierilor cu membrii Consiliului pentru Prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, în dosarul Pavlescu.

„E o simplă declarație. Nimeni nu este dacă nu are probe”, a mai spus Corciun.

Audierile au avut loc cu cinci zile în urmă iar Marin Pavlescu a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare cu declarațiile inspectorului militar.

În noiembrie 2021, Marin Pavlescu, atunci în vârstă de 18 ani, anunța pe o rețea socială că refuză să se întoarcă la unitatea sa militară, preferând să fie judecat pentru dezertare decât să fie batjocorit din nou pentru orientarea sa sexuală, așa cum a fost în ultimele șase luni. O zi mai tîrziu s-a întos în armată dar ulterior, cazul său – preluat și mediatizat de activista civică Angelica Frolov – a fost comentat și de președinta Maia Sandu.

XS
SM
MD
LG