Linkuri accesibilitate

Tânărul hărțuit în armată pentru că este homosexual este acum „în siguranță”


Tânărul care s-a plâns că a fost hărțuit în armată pentru că este homosexual, refuzând să revină din concediu, este acum „în siguranță”, a informat joi organizația pentru drepturilor omului GENDERDOC-M. Reprezentanții organizației au adăugat că la Ministerul Apărării a fost inițiată o anchetă internă pe acest caz.

Marin Pavlescu, de 18 ani, a scris miercuri pe rețele că refuză să se întoarcă la unitate, preferând să fie judecat pentru dezertare decât să fie batjocorit din nou pentru orientarea sa sexuală, așa cum a fost în ultimele șase luni. „Îmi asum răspunderea pentru posibila pedeapsă, inclusiv cu închisoare, dacă judecătorul va considera necesar să mi-o aplice. Eu îmi datorez, în primul rând mie, respect și o șansă la fericire”, a scris Marin. El trebuia să se întoarcă la unitate la ora 16.00, miercuri.

Potrivit Unimedia.md, cazul a fost făcut public de activista civică Angelica Frolov pe Facebook. Ea a scris că tânărul ar fi cerut telefonul unui șef ca să vorbească cu iubitul său, iar conversația a fost înregistrată fără știrea sau permisiunea lui. „Discuția a fost ascultată iar informația despre homosexualitatea tânărului făcută publică. A început un calvar adevărat de hărțuire și batjocură în adresa tânărului, acesta a avut și gânduri suicidare”, a scris Angelica Frolov. Într-o declarație citată de presa de la Chișinău, Ministerul Apărării a spus că „nu tolerează discriminarea de orice gen în rândurile militarilor în termen și pe contract”.

XS
SM
MD
LG