Linkuri accesibilitate

Bătălia pentru președinție este una „simbolică”, afirmă președintele Igor Dodon


Președintele Igor Dodon, Radio Europa Liberă, 4 noiembrie 2020

Alegerile prezidențiale, care intră în turul doi pe 15 noiembrie, nu sunt „un moment de răscruce” pentru R. Moldova, nici intern, nici din punct de vedere geopolitic, ci numai o bătălie „simbolică”, a declarat președintele Igor Dodon miercuri, într-un interviu cu Europa Liberă. „Nu cred că este la răscruce, în primul rând, din considerentul că președintele nu are așa competențe. (...) Președintele țării, fără susținerea majorității parlamentare și a guvernului, este o figură simbolică.”

Duminică, în primul tur al prezidențialelor, Igor Dodon – care candidează ca independent, susținut de Partidul Socialiștilor – a fost devansat de lidera PAS, Maia Sandu, care a obținut susținerea aproape totală a moldovenilor din diaspora occidentală.

Interviul cu președintele Igor Dodon.

Președintele Dodon și-a nuanțat declarațiile la adresa acestei diaspore, în interviul cu Europa Liberă, afirmând că trebuie constatat simplul fapt că „preferințele sunt diferite, ale celor din afara țării, în special din Occident, și ale celor din interior.” Dar a promis că în viitorul mandat va insista asupra unui program care să încurajeze revenirea moldovenilor acasă. „În Portugalia plăteau 5.000 de euro cetățenilor portughezi care munceau în afara țării, așa-numita diasporă, pentru a-i aduce acasă la o anumită etapă, pentru că aveau nevoie de ei în interior. Iaca ce trebuie să facem noi, guvernul.”

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG