Linkuri accesibilitate

În Belarus, autoritățile intensifică represiunile împotriva presei independente


În timpul raidului poliției belaruse la sediul redacției Nasha Niva, Minsk, 8 iulie 2021

În Belarus, poliția a continuat să facă percheziții la sediile unor publicații din afara capitalei și la domiciliile unor jurnaliști independenți, pe 9 iunie, pentru a doua zi consecutiv, într-o nouă operațiune de persecutare a presei independente de către regimul autoritar al liderului Aleksandr Lukașenka.

Cele mai multe raiduri au avut loc în orașul și în regiunea Brest din vestul țării. Printre cei interogați de KGB sau supuși perchezițiilor la domiciliu sunt jurnaliști de la portalul Baranovichi Intex-Press, publicația Virtual Brest, canalul-telegram Onliner, Ganțavițki Ceas, Perșî Reghien, Inform-Progulka, Silnîe Novosti, Media Polesia, Nașa Niva, ș.a.

Unele publicații online au fost declarate extremiste, cum ar fi Hrodna.life, iar mai mulți jurnaliști sunt amendați sau cercetați penal pentru ceea ce autoritățile numesc „acte teroriste”.

Șeful departamentului de investigații din cadrul KGB-ului belarus, Konstantin Bîchek, a spus la televiziunea de stat că „ampla operațiune” ar urmări să elimine „radicalii”.

Asociația jurnaliștilor din Belarus a anunțat că, începând de joi, 32 de reprezentanți ai presei au fost reținuți de forțele de securitate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG