Linkuri accesibilitate

Biden: Putin trebuie să „plătească un preț greu pentru barbaria sa din Ucraina”


Imagini filmate cu drona arată amploarea dezastrului din Mariupol
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00

Imagini filmate cu drona arată amploarea dezastrului din Mariupol.

Președintele Statelor Unite Joe Biden l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă să „elimine” identitatea Ucrainei, și a spus că va trebui să plătească un „preț pe termen lung” pentru invadarea Ucrainei.

Vorbind la Tokio pe 23 mai în timpul turneului său asiatic, Biden a spus la o conferință de presă că bombardarea de către Rusia a infrastructurii civile, școli, teatre, spitale și muzee, arată care erau adevăratele intenții ale lui Putin când a lansat invazia pe 24 februarie. „Cred că Putin încearcă să elimine identitatea Ucrainei. El nu poate s-o ocupe, dar poate încerca să-i distrugă identitatea”, a spus Biden.

Autoritățile de la Kiev au acuzat Moscova că a comis atrocități în timpul invaziei neprovocate, și au spus că au identificat mai mult de 10.000 de posibile crime de război. Rusia neagă că a avut ca ținte obiective civile și pretinde că dovezile legate de atrocități prezentate de partea ucraineană au fost înscenate.

Înainte de lansarea invaziei, pe care el o numește „operațiune militară specială”, Putin a negat explicit că Ucraina ar fi avut vreodată „statalitate reală” și a spus că această țară este parte integrantă din „istoria, cultura și spațiul spiritual ale Rusiei”.

Biden a spus că Putin trebuie să „plătească un preț greu pentru barbaria sa din Ucraina”, pentru a garanta că nici o altă țară nu va mai încerca acțiuni agresive similare, o referință directă la tensiunile dintre China și Taiwan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG