Linkuri accesibilitate

Biden va ordona un nou ajutor militar suplimentar pentru Ucraina


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele SUA, Joe Biden

Casa Albă a anunțat un ajutor militar suplimentar de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina, în contextul în care Statele Unite acționează pentru a sprijini contraofensiva Kievului împotriva invaziei Rusiei.

Un comunicat din 15 septembrie remis presei de Casa Albă anunță că președintele american Joe Biden își va folosi autoritatea prezidențială care îi permite să autorizeze transferul de armament din stocurile americane. Ajutorul constă în echipamente și servicii, precum și în instruire, a precizat Casa Albă în comunicat. Nu au fost oferite detalii suplimentare, cum ar fi, de pildă, tipul armelor furnizate sau despre ce servicii este vorba.

Se așteaptă ca pachetul să conțină piese și muniție de artilerie, inclusiv mai multe sisteme de rachete de mare mobilitate (HIMARS), potrivit Reuters, care citează surse care au cerut să rămână anonime deoarece nu sunt autorizate să vorbească public. Washingtonul a trimis guvernului de la Kiev aproximativ 15,1 miliarde de dolari în asistență de securitate, după ce țara a fost invadată de trupele Rusiei.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG