Linkuri accesibilitate

Președintele Joe Biden consideră vaccinarea „cel mai patriotic gest” pe care-l pot face americanii


Pentru prima dată în mandatul său, președintele Joe Biden a invitat la Casa Albă în jur de o mie de persoane pentru a celebra ziua independenței SUA, pe 4 iulie, Washington, 4 iulie 2021.

Numind vaccinarea „cel mai patriotic lucru pe care îl poți face”, președintele Joe Biden a marcat duminică ziua națională a Statelor Unite, 4 iulie, dar și revenirea treptată a țării după pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, Biden a ținut să avertizeze că lupta împotriva pandemiei nu s-a încheiat.

Pentru prima dată în președinția sa, Biden a găzduit la Casa Albă peste o mie de invitați, o oportunitate mult așteptată de a evidenția succesul campaniei de vaccinare pe care a susținut-o.

Președintele american Joe Biden la Casa Albă, de la 4 iulie, ziua națională a Statelor Unite, Washington, 4 iulie 2021.
Președintele american Joe Biden la Casa Albă, de la 4 iulie, ziua națională a Statelor Unite, Washington, 4 iulie 2021.

Trecând de la o urgență națională la o criză localizată de responsabilitate individuală, națiunea a trecut, de asemenea, de la vaccinarea americanilor la promovarea sănătății globale.

Obiectivul de vaccinare anunțat de președinte, pentru 4 iulie - 70% din populația adultă vaccinată – nu a fost încă atins, cifrele arată că 67% din populația adultă este vaccinată, potrivit c Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Mai îngrijorător pentru experți este însă decalajul dintre comunitățile puternic vaccinate în care virusul este pe cale de dispariție și cele mai puțin vaccinate, unde o variantă mai contagioasă a virusului se face deja resimțită.

Peste 200 de americani mor încă în fiecare zi din cauza COVID-19 și zeci de milioane au ales să nu se vaccineze.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG