Linkuri accesibilitate

Josep Borrell, o discuție „francă și intensă” la Moscova


Ministrul de externe rus Serghei Lavrov și șeful politicii externe europene, Josep Borrell, Moscova, 5 februarie 2021.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell a declarat că în discuția avută cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, pe care a caracterizat-o drept „francă și intensă”, a cerut și eliberarea din închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi. Borrell, aflat într-o controversată vizită de două zile la Moscova, a constatat totodată că în ultimii ani, relațiile bilaterale dintre Uniunea Europeană și Rusia au fost subminate de o suspiciune reciprocă.

Kremlinul a calificat deja, prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, drept „justificate” acțiunile dure ale poliției ruse împotriva suporterilor lui Aleksei Navalnîi şi a declarat că acțiunile „ilegale” de protest trebuie combătute. Mii de persoane au fost reținute în toată Rusia în ultimele două săptămâni, în legătură cu valul de proteste pro-Navalnîi.

La rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat că o continuare „a deteriorării relațiilor Rusiei cu Uniunea Europeană” ar putea avea consecințe „imprevizibile”. El a mai declarat jurnaliștilor că între Rusia și UE persistă multe diferențe de opinie, dar că cele două părți sunt interesate să continue dialogul pe subiectele de interes comun.

Previous Next

XS
SM
MD
LG