Linkuri accesibilitate

Bucurie mare: amenzi mai mici pentru masca sub bărbie


Vreau să cred că această micşorare a amenzilor a fost făcută tocmai pentru a putea amenda mai uşor mai mulţi indivizi iresponsabili.

Bucurie mare: amenzi mai mici pentru masca sub bărbie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

În ultimele săptămâni, aud că tot mai mulţi oameni pe care îi cunosc sunt atacaţi de Covid şi se îmbolnăvesc. Din păcate, ştiu şi oameni care au murit. Suntem acum în miezul pandemiei, Republica Moldova înregistrând zilnic câte 1200-1700 infectaţi şi circa 20 decese. E tristă şi îngrijorătoare situaţia. Şi te-ai aştepta parcă la ceva discernământ din partea celor care contestă rapacitatea virusului. Dar în continuare inconştienţa şi iresponsabilitatea fac ravagii în RM.

Conducătorii au micşorat amenzile pentru nerespectarea normelor sanitare de către persoanele fizice, provocând o mare bucurie în mase. Era amenda 25.000 lei, acum e 2500. E bine sau e rău?

Haideţi să recunoaştem că această amendă era într-adevăr foarte mare. Câte persoane fizice au bani să plătească asemenea amenzi? Bunăoară, bătrânii care intră în magazine cu măştile sub bărbii au asemenea sume? Să fim serioşi! De aia cred că nici nu s-au aplicat prea multe amenzi, iar oamenii au fost lăsaţi să facă ce vor.

Pe de altă parte, în condiţiile în care pandemia se extinde, iar discernământul lasă de dorit, e limpede că aceste amenzi trebuie aplicate. Oamenii pe care îi doare-n cot de sănătatea altora ar trebui cumva disciplinaţi. Şi vreau să cred că această micşorare a amenzilor a fost făcută tocmai pentru a putea amenda mai uşor mai mulţi indivizi iresponsabili. Vreau să cred, dar nu sunt convins.

În cele din urmă, amenzile astea, mari sau mici, s-ar putea nici să nu ne ajute prea mult. Foarte multe depind de educaţie, de compasiune, de sentimentul apartenenţei la o comunitate. Acesta există la moldoveni? Nu prea cred. Vin zile grele, stimaţi ascultători.

XS
SM
MD
LG