Linkuri accesibilitate

Bulgara Kristalina Georgieva aleasă în postul de director executiv al FMI


Kristalina Georgieva. 25 septembrie 2019

Cariera Kristalinei Georgieva are la activ posturi în Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Primul ministru Boiko Borisov a calificat alegerea Kristalinei Georgieva în postul de director executiv al FMI drept un mare succes al Bulgariei. El și-a exprimat convingerea că va conduce cu succes una din instituțiile mondiale cele mai importante.

Cariera Kristalinei Georgieva are la activ posturi în Banca Mondială, Comisia Europeană, culminând cu alegerea sa în postul de director executiv al FMI.

Ea a absolvit Institutul economic din Sofia, unde a fost cadru didactic în perioada 1977-1993. A predat la London School of Economics și la Universitatea Națională a Australiei.

În 1986 a susținut teza de doctorat având ca temă „Politici de mediu și creșterea economică în SUA”. În 1991 și-a continuat studiile la Institutul tehnologic de la Massachusetts.

În 1993 și-a început cariera la Banca Mondială. A condus oficiul de la Moscova și Programul de dezvoltare al băncii. În 2010-2014 a fost comisar, iar în 2014-2017 vicepreședinta și comisar pentru probleme de buget și resurse umane al Comisiei Europene. Din 2017 este director executiv al Băncii Mondiale.

Mai multe citiţi aici

XS
SM
MD
LG