Linkuri accesibilitate

Bulgaria, Italia, Malta și Grecia au înregistrat cele mai multe cazuri de aplicare incorectă a dreptului UE în 2020


În 2020 Comisia Europeană a deschis 40 de cazuri noi de constatare a neîndeplinirii obligațiilor de către România, o creștere de aproximativ 5% în comparație cu 2019, când numărul a fost de 38, anunță instituția europeană care a adoptat Raportul anual privind monitorizarea aplicării dreptului UE.

În total, în 2020 Comisia a deschis 903 cazuri noi de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, o creștere de 13% în comparație cu 2019, când numărul de cazuri noi a fost de 797. Danemarca, Finlanda, Irlanda și Țările de Jos au înregistrat cele mai puține cazuri noi de transpunere incorectă sau de aplicare incorectă a dreptului UE în 2020, în timp ce Bulgaria, Italia, Malta și Grecia au înregistrat cele mai multe cazuri.

Asigurarea efectivă a respectării dreptului UE este importantă pentru cetățenii europeni, deoarece contribuie la asigurarea faptului că se pot bucura de drepturile și beneficiile pe care le conferă dreptul UE. Acest lucru s-a dovedit cu atât mai adevărat în timpul pandemiei de COVID-19, care a avut un impact clar asupra aplicării dreptului UE, scrie Comisia Europeană într-un comunicat, citat de agenția Mediafax. Peste jumătate din toate procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor din 2020 au fost legate de transpunerea cu întârziere a directivelor. Acest număr a crescut semnificativ, de la 406 cazuri în 2019 la 599 în 2020. Cel mai mare număr de noi cazuri de transpunere cu întârziere din ultimii cinci ani a fost înregistrat în 2016 (847 de cazuri).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG