Linkuri accesibilitate

Camere de audiere moderne la MAI, pe bani americani


Încăperile au fost dotate cu aer condiționat, alarmă de incendii, sistem de monitorizare video, izolare fonică și iluminare eficientă energetic.
Încăperile au fost dotate cu aer condiționat, alarmă de incendii, sistem de monitorizare video, izolare fonică și iluminare eficientă energetic.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și una dintre subdiviziunile sale, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), dispun de trei camere de audiere conforme cu standardele internaționale. Încăperile au fost renovate și echipate într-un program implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul financiar al Guvernului SUA.

În sediul central al MAI au fost modernizate două camere de audiere. Încăperile au fost dotate cu aer condiționat, alarmă de incendii, sistem de monitorizare video, izolare fonică și iluminare eficientă energetic. Într-un spațiu adiacent, au fost amplasate mijloacele tehnice de comunicare și monitorizare.

La Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au fost echipate o cameră de audiere și un depozit de păstrare a corpurilor delicte. Camera de audiere este utilizată pentru intervievarea persoanelor în dosarele de corupție. Echipamentul instalat permite înregistrarea integrală a procesului de depunere a mărturiilor sau a audierilor. Ulterior, informația este analizată pentru a fi utilizată în procesul penal, fără posibilitatea de a interveni pe conținut.

Camera de păstrare din sediul SPIA servește pentru depozitarea corpurilor delicte și a altor obiecte care au legătură cu dosarele penale examinate. Anterior, încăperea nu corespundea rigorilor tehnice minime. După modernizare, aceasta este mobilată și dispune de un sistem de ventilare și recuperare de căldură.

Suprafața totală a încăperilor modernizate este de 70 metri pătrați, iar costurile de reconstrucție și dotare au constituit circa 500.000 lei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG