Linkuri accesibilitate

Ce consecințe ar putea avea raportul Mueller?


Ancheta independentă a procurorului Robert Mueller, privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016 s-a încheiat, raportul comisiei a fost trimit procurorului general al Statelor Unite, William Barr. Cum cere legea.

Nu se știe încă ce conține raportul dar se poate specula, ce consecințe ar putea avea, relatează corespondentul Europei Libere la Washington:

S-ar putea să ducă la noi puneri sub acuzare, deși potrivit unor relatări de presă, se pare că este puțin probabil.

S-ar putea ca raportul să descrie modul în care colaboratori ai președintelui Donald Trump au încercat să colaboreze cu Rusia pentru a asigura victoria acestui în alegerile prezidențiale din 2016.

S-ar putea să conțină acuzații la adresa președintelui Trump că ar fi încercat să obstrucționeze o anchetă a Biroului Federal de Investigații, FBI, atunci când l-a demis pe directorul FBI, James Comey în mai 2017. A fost evenimentul care a dus la numirea procurorului special Robert Mueller.

S-ar putea că conțină informații despre acte care chiar dacă nu reprezintă o faptă penală, sunt suficient de grave pentru a justifica deschiderea unor anchete în Congres.

S-ar putea însă ca toate acestea să rămână pure speculații.

Indiferent de ce anume conține raportul, acesta va influența ultimii doi ani ai administrației Trump și ar putea fi un element cheie în decizia lui Trump de a candida sau nu pentru un al doilea mandat în 2020.

Mai multe despre raportul Mueller, aici.

XS
SM
MD
LG