Linkuri accesibilitate

Politică și justiție | Dosarul penal al lui Hunter Biden


Hunter Biden
Hunter Biden

După ce initial se crezuse că fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden a ajuns la o înțelegere cu procurorii pentru o sancțiune limitată, acum el s-ar putea confrunta cu un proces penal, a declarat Procurorul Special David Weiss, recent promovat în această funcție de ministrul de justiție.

În timp ce știrile legate de procesele intentate lui Donald Trump ocupă capul de afiș, cel al lui Hunter Biden poate juca un rol politic în 2024.

Politică și justiție | Dsoarul penal al lui Hunter Biden
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00
Link direct

Un posibil proces creează posibilitatea unui spectacol fără precedent, în istoria Statelor Unite: fiul unui președinte aflat în funcție și care candidează pentru realegere se confruntă cu acuzații penale, formulate de ministerul de justiție din administrația tatălui său.

Republicanii din Camera Reprezentanților amenință, de asemenea, cu o investigație vizând demiterea pe baza alegațiilor, nedovedite, că președintele Biden ar fi beneficiat de pe urma afacerilor fiului său, în țări în legătură cu care vice-președintele de atunci, Joe Biden juca un rol politic.

Weiss, care investighează cazul lui Hunter Biden din 2019 a formulat acuzații penale pentru evaziune fiscală și posesie ilegală de armă în iunie, dar un judecător federal a refuzat să accepte înțelegerea propusă. Motivul pentru care judecătorul a refuzat este că cele două tabere înțeleseseră greșit natura compromisului – echipa lui Hunter Biden credea că îl absolvă pentru toate acuzațiile care au fost investigate, inclusiv relațiile sale de afaceri, în timp ce procurorii au spus în tribunal că e vorba doar despre delictul fiscal și cel de port-armă. În acest context, înțelegerea a căzut și investigatorul Weiss i-a cerut ministrului de justiție, din administrația Biden să i se mărească autoritatea și independența, iar ministrul a acceptat.

Weiss a fost inițial numit în funcția sa de procuror federal pentru Delaware de către Trump și i s-a permis să rămână în funcție în timpul administrației Biden. Garland poate anula acțiunile propuse de Weiss, dar trebuie să notifice Congresul dacă o face. Weiss a declarat că ar putea aduce alte acuzații împotriva lui Hunter Biden. Avocatul lui Hunter Biden a declarat că se așteaptă ca Weiss să nu cedeze presiunilor politice.

În campanie electorală, Trump a spus în câteva rânduri că dacă ajunge președinte, Hunter Biden va ajunge la închisoare timp îndelungat, ignorând principiul separării puterilor în stat.

XS
SM
MD
LG