Linkuri accesibilitate

Cehia adoptă restricții severe după ce au fost raportate noi cazuri de coronavirus


Praga- Așteptând pentru un test de coronavirus

Guvernul ceh a aprobat o serie de măsuri restrictive severe după ce a fost raportat un număr record de noi cazuri de coronavirus. Prim-ministrul Andrej Babis a declarat într-o conferință de presă astăzi că măsurile privind închiderea tuturor punctelor de vânzare cu amănuntul neesențiale și limitarea circulației oamenilor doar la călătorii esențiale, cum ar fi pentru muncă, familie sau cumpărarea alimentelor, vor dura cel puțin până pe 3 noiembrie.

Babis a spus că măsurile vor intra în vigoare începând de mîine, 22 octombrie.

Marți au fost înregistrate 11 984 cazuri noi de coronavirus, un record într-o singură zi intr-o țara a cărei populație este de 10,7 milioane de oameni.

Decesele au crescut, de asemenea, la 1619, o creștere cu 464 în ultima săptămână, în timp ce spitalele și-au redus activitățile obișnuite pentru a pune la dispoziție mai multe paturi și personal pentru numărul crescut de pacienți cu COVID 19.

Ministrul Sănătății, Roman Prymula, a declarat că prognozele arată că numarul cazurilor vor crește in perioada urmatoare, cu valori maxime preconizate in jurul datei de 11 noiembrie.

Vicepremierul Jan Hamacek, care este și ministrul de interne și șeful comisiei de criză care coordonează eforturile logistice pentru combaterea pandemiei, a anunțat că este pozitiv la COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG