Linkuri accesibilitate

Chișinău: începe al doilea maraton al vaccinării, la Palatul Republicii


La Chișnău s-au lansat miercuri, 26 mai, primele două centre mobile de vaccinare: într-un autobuz , care vor deservi și suburbiile orașului.

Vineri începe al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19 la Chișinău, organizat de această dată de Primăria orașului la Palatul Republicii.

Imunizarea va fi posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Vor fi disponibile mai multe tipuri de vaccin, inclusiv AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Primul maraton a avut loc weekend-ul trecut (21-23 mai), organizat de Universitatea de Medicină. Potrivit prorectorului Marcel Abraș, au fost vaccinate peste 4 mii de persoane. Cel mai căutat vaccin a fost Pfizer/BioNTech dar lumea „s-a vaccinat cu toate” produsele oferite, a precizat prorectorul.

Cine s-a vaccinat la primul maraton?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00

Miercuri, tot la Chișinău, au fost lansate și primele două puncte mobile de vaccinare anti Covid-19, intr-un autobuz și un troleibuz. Și de data aceasta, potrivit corespondenților Europei Libere, vaccinul cel mai căutat era Pfizer/BioNTech, nu din cauza siguranței, ci pentru că distanța până la rapel peste cu cel puțin două săptămâni mai mică decât la vaccinul AstraZeneca.

Tot miercuri, Ministerul Sănătății anunțat un număr record de vaccinări pentru o zi, și anume peste 25.600 în 24 de ore.

Citește și: Doar 8% vaccinați pe țară: cum poate fi impulsionată campania de vaccinare?

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG