Linkuri accesibilitate

La Chișinău, secțiile de terapie intensivă sunt supra-solicitate de pacienții de Covid (Boris Gâlcă/ Direcția de Sănătate)


Secțiile de terapie intensivă din Chișinău sunt supra-solicitatea, a avertizat luni șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, citat de Moldpres. „Toate spitalele municipale sunt implicate în tratamentul pacienților bolnavi de coronavirus. Circa jumătate din numărul total de bolnavi de coronavirus sunt tratați în spitalele municipale”, a declarat Gâlcă, la ședința de luni a primăriiei generale.

Gâlcă a mai informat că în acest moment la Chișinău s-a ajuns la o rată de vaccinare de peste 33%, cu mult peste media națională, care este de aproximativ 24%.

Într-un interviu cu Europa Liberă luni, Inga Pasecinic, directoarea Centrului Strategii și Politici de Sănătate, avetizat că actualul val al pandemiei de coronavirus este „lupta celor nevaccinați”.

În ultimele luni, rata de vaccinare s-a redus la jumătate față de lunile de vară, remarcau recent oficiali ai Ministerului Sănătății.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG