Linkuri accesibilitate

Cifra săptămânii: 40.000


Noutăți de pe frontul dezinformării.

Vești proaste pentru admiratoarele lui Johnny Depp: starul de la Hollywood nu vinde întîlniri private cu doamnele care-l admiră, așa cum a pretins presa rusă.

Zvonul fals, demontat de Polygraph, a apărut inițial în „Kmosomolskaia Pravda”, care a relatat că Depp a făcut aproximativ 40.000 de dolari în timpul vizitei sale la Moscova și la Sankt Petesrburg luna trecută vînzând întîlniri între patru ochi cu admiratoare de-ale sale.

Potrivit popularului tabloid, actorul și muzicianul american s-a întîlnit cu 40 de doamne în călătoria sa, taxîndu-le pe fiecare cu 1000 de dolari pentru cîteva minute petrecute între patru ochi cu el.

Depp s-a aflat în Rusia ca parte a turneului european făcut cu trupa sa de rock Hollywood Vampires, în cadrul căreia el cântă la ghitară.

„Johnny Depp e pirat nu numai pe ecran, dar și în viața reală”, a scris „Kmosomolskaia Pravda”, cu referire la unul din cele mai faimoase filme ale sale, „Pirații din Caraibe”. „Pentru o întîlnire cu admiratoarele sale din Rusia, capriciosul star hollywoodian a cerut o mie de parai de la fiecare dintre ele.”

Povestea a fost preluată de mai multe instituții de presă rusești, între care Gazeta.ru și „Express Gazeta”.

Doamna despre care se spune că a dat în vileag conduita nu tocmai de gentleman a lui Depp a respins această acuzație și a acuzat „Kmosomolskaia Pravda” că i-a răstălmăcit vorbele.

Femeia de afaceri Anastasia Niazgulova, care s-a întîlnit cîteva minute cu Depp în timpul vizitei lui în Rusia, a spus că întîlnirea a avut loc în cadrul unui eveniment programat cu admiratori ai trupei Hollywood Vampires și cu membrii acesteia.

Biletele pentru evenimentul numit „Meet and Greet package” au putut fi achiziționate de pe site-ul trupei.

„Rossiskaia Gazeta”, ziarul oficial al guvernului rus, a dus dezinformarea și mai departe.

Într-un articol care se arată îngrijorat de starea de sănătate a lui Depp, ziarul afirmă că după presupusele întîlniri ale lui Depp cu doamnele ruse acesta ar fi arătat stors de puteri și foarte slăbit.

Articol publicat pe site-ul EU vs Disinfo tradus de Lucian Ștefănescu.

XS
SM
MD
LG