Linkuri accesibilitate

Cine sunt susţinătorii Marinei Tauber?


Protest în fața Judecătoriei Chișinău
Protest în fața Judecătoriei Chișinău

Făcînd un video live de la protestul susţinătorilor deputatei arestate Marina Tauber, am remarcat iată ce. Foarte mulţi dintre cei care scandau „LI-ber-ta-te-!” şi care proferau blesteme la adresa noii puteri erau oameni vîrstnici, pensionari, unii foarte obosiţi şi îmbrăcaţi modest. Atitudinea faţă de aceşti oameni vîrstnici, care au venit la CNA, nu e deloc univocă. Şi e nevoie de multă delicateţe şi de o contextualizare largă ca să putem înţelege toate amănuntele existente.

Cine sunt susţinătorii Marinei Tauber?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct


Un lucru e evident. Doamnele Tauber şi Apostolova, arestate recent, fac parte din Partidul Şor, adică sunt coechipierile unui poltician condamnat în prima instanţă, care figurează în raportul Kroll şi care a dat bir cu fugiţii. Prin urmare, există suspiciunea că aceste doamne au fost implicate în schemele lui Ilan Şor. Iar de aici pînă la batjocorirea susţinătoarelor celor două deputate e un pas.

Netul e plin de luarea în derîdere a pensionarilor care luptă pentru eliberarea celor două deputate. Există părerea că aceşti oameni vîrstnici sunt manipulaţi de liderii Partidului Şor, că în schimbul unor ajutoare, vin să strige în faţa CNA. Există părerea că aceşti susţinători vîrstnici sunt naivi şi nu înţeleg că sunt folosiţi de Partidul Şor.

Nu vreau acum să acreditez nici o idee, nu vreau să-i critic pe susţinătorii vîrstnici ai doamnelor Tauber şi Apostolova. Să decidă judecătorii dacă sunt sau nu vinovate cele două deputate. Să discute despre susţinătorii deputatelor alţi ziarişti. Eu vreau să spun doar un singur lucru.

Există o problemă dincolo de suspiciunea că bătrînii aceştia sunt manipulaţi. Bătrînii în Republica Moldova nu sunt respectaţi, trăiesc greu, fără demnitate, şi au pensii mizerabile. Iar ţara care nu-şi respectă bătrînii nu poate fi o ţară bună. În atari condiţii, de ce ne-am mai mira că cineva ar putea să manipuleze lesne nişte oameni disperaţi? Şi cam de ce ar trebui să facem băşcălie de aceşti oameni sărmani?

XS
SM
MD
LG