Linkuri accesibilitate

Deputatele Tauber și Apostolova, fără imunitate și cu cătușe


Ilan Șor (centru), Marina Tauber (în stânga lui) și Reghina Apostolova (a doua din dreapta). La 9 Mai 2019
Ilan Șor (centru), Marina Tauber (în stânga lui) și Reghina Apostolova (a doua din dreapta). La 9 Mai 2019

Dumitru Robu a declarat că există bănuieli rezonabile că, începând cu 17 august 2012, ambele au participat activ la acțiuni de devalizare a sistemului bancar

În această seară, vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost arestată de către ofițerii CNA. Aceasta a fost reținută în municipiul Orhei, chiar la Primărie.

Și Reghina Apostolova, o altă deputată a Partidului „Șor”, a fost reținută. S-a întâmplat în parcul din Orhei. Zeci de simpatizanți ai formațiunii au încercat să împiedice mascații veniți după cele două deputate. Toate s-au întâmplat după ce deputații au votat ridicarea imunității celor două legislatoare, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Decizia a fost votată de 56 de parlamentari.

De ce la Orhei? Formațiunea vine cu lămurirea că „astăzi seara era preconizată o ședință cu orheienii, iar organele de drept ale lui Dodon, ca de obicei, au călcat oamenii în picioare pentru a-și face show-ul mascat. Ne-au stopat fără a avea dreptul”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a vicepreședintei Partidului „Șor” înainte să fie reținută.

După reținerea Marinei Tauber, la scurt timp, Procuratura Generală a remis un comunicat de presă: „Luni,16 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea într-o direcție necunoscută au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală. Procuratura Generală menționează că scopul solicitării de azi, în fața Parlamentului, nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate – deși legea permite –, ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală”.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat în plenul Parlamentului că există bănuieli rezonabile că, începând cu 17 august 2012, ambele au participat activ la acțiuni de devalizare a sistemului bancar, acțiuni care au condus la falimentarea unei bănci în interesul grupului Șor. Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova declarau la Parlament că nu este o surpriză și că se așteptau la o astfel de solicitare din partea procurorului general interimar. „De 3 luni așteptăm asta”, a declarat Reghina Apostolova. „De ce nu a fost solicitată ridicarea imunității tuturor deputaților care sunt menționați în Kroll 1 și Kroll 2? Noi vom colabora cu ancheta, nu am furat nimic. Nu avem de ce să ne temem”, dădea garanții Marina Tauber, adăugând că nu au de gând să fugă.

Previous Next

XS
SM
MD
LG