Linkuri accesibilitate

Circa jumătate din școlile din Chișinău activează cu prezența fizică a elevilor, iar restul practică formă mixtă de educație


Imagine generică

Doar 70 de școli din Chișinău, sau aproximativ jumătate din total, activează cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă, iar restul practică formă mixtă de educație, cu clase care studiază online, pentru a respecta normele antiepidemice, au anunțat la 6 septembrie autoritățile municipale. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a spus la ședința primăriei că, și în școlile care nu pot asigura așezarea spațiată a elevilor, multe clase studiază în mod obișnuit, în primul rând cele primare și cele terminale. Pavaloi a spus că autoritățile municipale depun eforturi pentru a asigura prezența fizică la școală a tuturor elevilor, dar și pentru vaccinarea tuturor angajaților din învățământ.

Primarul Ion Ceban a declarat că rata de vaccinare împotriva COVID-19 printre angajații școlilor a atins în municipiul Chișinău 80% și se află în creștere. El și-a repetat promisiunea că municipalitatea va achiziționa teste rapide pentru angajații nevaccinați, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să și le cumpere din surse proprii.

Într-o încercare de a impulsiona vaccinarea personalului din educație, autoritățile centrale au cerut ca angajații nevaccinați să-și facă teste din banii proprii o dată la două săptămâni până când rata vaccinării va atinge 95% în fiecare școală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG