Linkuri accesibilitate

Confruntarea de la Hânceşti vs. doleanțele alegătorilor (VIDEO)


Alegerile la Hânceşti
Alegerile la Hânceşti

La Hâncești bătălia pentru fotoliul de primar se dă între candidații Partidului Democrat și Blocului „Acum”.

Canalizarea, calitatea apei şi iluminarea stradală, în topul priorităților la Hânceşti şi Nisporeni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:02 0:00


Alexandru Botnari a candidat pentru funcția de primar, chiar dacă a fost ales deputat pe listele Partidului Democrat. Se pare că va renunța la fotoliul din Parlament dacă va câștiga astăzi la Hâncești. În 2003 a candidat independent pentru funcția de primar, după 2009 însă s-a alăturat Partidului Democrat. A condus primăria orașului Hâncești timp de 16 ani.

Alexandru Botnari
Alexandru Botnari


La aceste alegeri contracandidatul său este Marcel Petrușan, candidatul Blocului ACUM. Anterior, Marcel Petrușan nu a mai făcut parte dintr-un partid politic, el, de fapt, vine din sfera afacerilor. Presa a scris despre el că anterior n-a deținut nicio funcție de demnitate publică.

Panou cu Marcel Petruşan în ziua scrutinului
Panou cu Marcel Petruşan în ziua scrutinului


Oamenii cu care am reușit să vorbim spun că așteaptă, în primul rând, de la viitorul primar să rezolve problema apei potabile din oraș. Aproape toți s-au plâns de calitatea apei de la robinet. Locuitorii orașului Hâncești ne-au zis că preferă să cumpere apa pentru consum ori să o ia de la fântânile din oraș. La fel, multe locuințe deși au fost conectate la apeduct, n-au canalizare.

Persoanele de vârsta a treia de asemenea ne-au semnalat lipsa trotuarelor în multe cartiere și iluminarea insuficientă. Pe de altă parte, tinerii vor mai multe centre vocaționale și oportunități de dezvoltare. În același timp, am observat că prezența tinerilor la urnele de vot este mai mică, în comparație cu cea a pensionarilor.

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG