Linkuri accesibilitate

Coronavirus: peste 100.000 de cazuri de îmbolnăvire, indicii bursieri continuă să scadă


La aeroportul din Sofia, Bulgaria

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit 100 de mii în lumea întreagă, - în continuare, numărul cel mai mare se înregistrează în China continentală cu peste 80 de mii de cazuri oficial constatate -, în 94 de țări şi teritorii, potrivit AFP. La nivel global, numărul deceselor este de 3.484, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Țările cele mai afectate, pe lângă China, rămân Coreea de Sud, Japonia și Iranul, precum și Italia în Europa.

La Viena, premierul austriac Sebastian Kurz a anunțat că de luni se introduc controale medicale punctuale la frontiera Austriei cu Italia pentru a limita răspândirea epidemiei. În acest moment, în Austria sunt înregistrate 60 de cazuri de contaminare, dar nici un deces.

În Italia, pe de altă parte, au murit deja aproape 200 de oameni.

Austria a interzis totodată zborurile directe către Coreea de Sud, Iran şi orașele italiene Milano şi Bologna, a mai declarat Kurz.

Șeful diplomaţiei americane Mike Pompeo s-a referit la noul coronavirus drept „virusul Wuhan” într-o serie de interviuri date cu începere de joi, ceea ce a provocat protestul Chinei.

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Beijing a declarat că această denumire încearcă să „atribuie Chinei responsabilitatea” pentru epidemie, în condiţiile în care aceasta este o „provocare mondială'”.

Primele cazuri de infectare cu coronavirus ca și primele decese provocate de noul virus au fost înregistrate în orașul chinezesc Wuhan. Dar epidemia s-a extins și în țări unde nu s-a putut stabili o legătură directă între epicentrul epidemiei și apariția coronavirusului.


Bursele au continuat să cadă vineri ca urmare a epidemiei de coronavirus. Țările OPEC, pe de altă parte, conduse de Arabia Saudită, nu au reușit vineri să ajungă la o înțelegere cu grupul de 10 țări asociate (condus de Rusia) privind reducerea extracției de țiței pentru a opri căderea prețului petrolului pe piața mondială. Propunerea OPEC de a se reduce producția cu aproape un sfert a fost respinsă de Rusia (al doilea producător mondial) drept prea drastică.

În România au fost confirmate încă două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), unul în Timișoara, celălalt în Hunedoara. Numărul total al cazurilor a ajuns sâmbătă la 11, informează Grupul de Comunicare Strategică. Trei persoane au fost declarate deja vindecate. Încă un cetățean român a fost contaminat în Italia.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG