Linkuri accesibilitate

Covid-19: crește numărul orașelor din Rusia care renunță la parada militară de pe 24 iunie


Repetiție pentru parada militară care va marca, cu întârziere, Ziua Victoriei, Moscova, 10 iunie 2020

Crește numărul orașelor din Rusia care, din cauza pandemiei de coronavirus, anunță că renunță să organizeze pe 24 iunie o paradă, oricum amânată, marcând 75 de ani de la încheierea celui de la Doilea Război Mondial. Peste zece orașe au decis acest lucru, cele mai recente fiind Penza, Piatigorsk și Iakuțk, relatează agenția Reuters.

Rusia este în acest moment, după Statele Unite și Brazilia, a treia cea mai afectată țară din lume când vine vorba de numărul de persoane contaminate cu noul coronavirus: bilanțul se ridică la peste o jumătate de milion.

Parada principală, de la Moscova va avea loc dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov i-a îndemnat luni pe locuitorii capitalei ruse să urmărească defilarea la televizor, îndemn făcut cu câteva zile în urmă și de primarul orașului, Serghei Sobyanin.

Mai mult, Peskov a declarat că Kremlinul respectă decizia guvernatorilor de a anula paradele pentru că „așa cum a spus și președintele, ei sunt cei care pot judeca cel mai bine situația de la fața locului”.

Este citata si agenția RIA cu informați că mai mulți invitați de rang nu vor mai veni la Moscova, intre care Robert O’Brien, consilierul american pentru Securitate Națională.

La Moscova, pe 24 iunie, va fi prezent președintele Igor Dodon iar la defilare vor participa și 75 de miliari moldoveni.

Previous Next

XS
SM
MD
LG