Linkuri accesibilitate

„Energocom” poate cumpăra electricitate prin negocieri directe și în iunie


Moldova, Energocom logo

Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit luni cu încă o lună (iunie) perioada în care compania de stat Energocom poate cumpăra electricitate prin negocieri directe, nu prin licitație. Inițial, această derogare fusese acordată temporar pentru luna mai, după cum precizase atunci premierul Natalia Gavrilița, pentru a nu scumpi electricitatea pentru populație.

Cu două săptămâni în urmă, vicepremierul Andrei Spînu declara deja că guvernul vrea ca prețul din luna mai să poată fi menținut și în lunile următoare. „Ne dorim ca acest preț de achiziție, pentru luna iunie, dar și pentru următoarele luni să fie așa ca să nu fie nevoie să mai creștem din nou tarifele (interne). Principala problemă pe moment este că nu există alternativă foarte mare de a achiziționa atât gaz, cât și energie electrică la prețuri mici sau suficient de mici ca să poată fi achitate de cetățenii noștri,” a spus viceprim-ministrul în emisiunea „Joi cu Liliana Barbăroșie”, din 13 mai.

În mai, Energocom a negociat direct cu Centrala Termoelectrică de la Cugiurgan, care a furnizat 70% din necesar și cu firma ucraineană Ukrhidroenergo, care a acoperit restul de 30%.

Este de așteptat ca aceste două companii să fie și furnizorii pentru luna iunie, relatează Ziarul de Gardă.

Previous Next

XS
SM
MD
LG