Linkuri accesibilitate

CSJ confirmă excluderea Marinei Tauber din cursa pentru primăria Bălți


5 decembrie 2021 la Bălți: alegeri suspendate, după excluderea definitivă din cursa pentru primăria orașului a Marinei Tauber, candidata Partidului Șor.
5 decembrie 2021 la Bălți: alegeri suspendate, după excluderea definitivă din cursa pentru primăria orașului a Marinei Tauber, candidata Partidului Șor.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a confirmat duminică, 5 decembrie, decizia Curții de Apel Bălți prin care Marina Tauber, candidata Partidului Politic ȘOR, a fost exclusă din cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Tauber este acuzată că a cheltuit mai mulți bani decât permite legea în campania electoral.

Cum Comisia Electorală Centrală a propus excluderea Marinei Tauber miercuri, iar următoarea zile au fost ocupate de judecarea cererii și a recursurilor înainte de Tauber și Partidul Șor, duminică 5 decembrie s-a ajuns în situația în care turul al doilea al alegerilor de la Bălți să fie suspendat de CEC.

Comisia nu a avut timpul necesar să o înlocuiască, în termenii legii, pe Marina Tauber iar alegeri cu un singur candidat nu puteau avea loc.

Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor pentru primăria Bălți, cu puțin sub 50% din voturi, fiind urmata de fostul primar interimar – acum candidat independente Nicolai Grigorișin și de candidatul partidului PAS, Boris Marcoci.

Formal, în R. Moldova, decizia Curții Supreme pune capăt acestui periplu judiciar dar avocatul Marinei Tauber, Vadim Bănaru a avertizat duminică, 5 decembrie, că acest caz va ajunge la CEDO, iar asta va duce la o nouă condamnare a Republicii Moldova de către înalta curte europeană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG