Linkuri accesibilitate

O universitate de la Teheran și-a suspendat cursurile după ciocnirile dintre studenți și poliție


Binecunoscuta studentă și activistă pentru drepturile omului Bahareh Hedayat a fost arestată la Teheran în dimineața zilei de 3 octombrie, a anunțat BBC, pe fondul unui val de proteste declanșat de moartea în custodie a unei tinere de 22 de ani, arestată de poliția iraniană de moravuri.

Mahsa Amini a murit la 16 septembrie după ce a fost reținută timp de câteva zile de poliția pentru moralitate pentru că ar fi purtat necorespunzător hijabul..

Bahareh Hedayat a fost arestată și încarcerată de mai multe ori pe motive politice.

Un alt activist politic și fost militant pentru drepturile studenților, Hossein Masumi, a fost reținut la 2 octombrie. Familia sa nu știe unde se află.

De la începutul protestelor la nivel național din Iran acum 16 zile, zeci de demonstranți au fost uciși care, alți peste 2.000 fiind arestați.

Pe 3 octombrie dimineață, cursurile au fost suspendate și mutate online la Universitatea Sharif din Iran, una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior și, în mod tradițional, un focar de disidență, după ce, în cursul nopții, au izbucnit ciocniri între studenți și forțele de securitate, potrivit presei locale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG