Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională a decis: alegeri prezidențiale și parlamentare nu pot avea loc concomitent


Curtea Constituțională de la Chișinău a decis marți, că alegerile prezidențiale nu pot avea loc în aceeași zi cu cele parlamentare.

Desfășurarea alegerilor parlamentare și a celor prezidențiale, ordinare sau anticipate în această perioadă este interzisă. Desfășurarea a două scrutine în aceeași perioadă, cu excepția alegerilor parlamentare și a celor prezidențiale ordinare sau anticipate este permisă”, au argumentat judecătorii Înaltei Curții, citați de Radio Chișinău.

De asemenea, CC a precizat că dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui țării este interzisă în orice circumstanță.

Socialiștii și-ar fi dorit un scrutin anticipat, după ce alianța făcută cu Partidul Democrat a pierdut majoritatea în Parlament. Curtea Constituțională a fost interpelată de însă de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care vroia să știe dacă un astfel de scrutin nu implică mai întâi demisia președintelui Igor Dodon.

CC a fost interpelată însă și de socialiști are au vrut numai să știe dacă alegeri generale anticipate pot avea în aceeași zi cu cele prezidențialele.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG