Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea fostului procuror general de anulare a revocării sale din funcție


Moldova - PG Alexandr Stoianoglo, IPN

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Alexandr Stoianoglo de anulare a deciziei Consiliului Suprem al Procurorilor de revocare a acestuia din funcția de procuror general, informeaza agenția IPN.

„Examinarea cererii de suspendare a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitatea acțiunii. Cererea înaintată de Stoinoglo Alexandr a fost declarată inadmisibilă”, se scrie pe site-ul Curții de Apel Chișinău. Decizia Consiliului Superior al Procurorilor a fost contestată în Curtea de Apel pe 5 octombrie, în ziua arestării lui Stoianoglo. Procurorul de caz Victor Furtună a solicitat arest pentru un termen de 30 de zile, cu plasare în izolatorul de detenție. Însă magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis ca Alexandr Stoianoglo să fie pus în arest la domiciliu.

Stoianoglo e acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG