Linkuri accesibilitate

Curtea Europeană de Justiție a ordonat Poloniei să plătească penalități de un milion de euro pe zi


Proteste pro-UE, după ce Tribunalul Cosntituțional polonez a decis că supremația Constituției Poloniei în fața legislației Uniunii Europene, Varșovia, 10 octombrie 2021.

Curtea Europeană de Justiție a anunțat miercuri că a ordonat Poloniei să plătească penalități de un milion de euro pe zi pentru că nu a suspendat camera disciplinară a Curții Supreme de Justiție de la Varșovia, informează agenția Reuters.

Polonia este prinsă într-o dispută de lungă durată cu Bruxelles-ul legată de o reformă judiciară despre care Comisia Europeană spune că subminează independența justiției. Conflictul a atins un punct culminat în iulie, când Curtea Europeană de Justiție a ordonat guvernului polonez să desființeze camera disciplinară.

„Începând de astăzi, vicepreședintele Curții Europene de Justiție a obligat Polonia să plătească o penalitate de unmilion de euro zilnici, de la data când această decizie este înmânată Poloniei”, se spune în declarația oficială dată publicității miercuri.

Polonia a spus că va desființa camera ca parte a unei reforme mai largi, dar nu a prezentat încă planuri detaliate legate de asta. Adjunctul ministrului polonez de justiție Sebastian Kaleta a calificat pe Twitter decizia Curții de la Bruxelles drept „uzurpare și șantaj”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG