Linkuri accesibilitate

Curtea Supremă a confirmat cercetarea penală a PG suspendat, Alexandr Stoianoglo


Procurorul General suspendat Alexandr Stoianoglo (foto arhivă)

Curtea Supremă a respins recursul Procurorului General suspendat Alexander Stoianoglu, care a contestat decizia Consiliului Superior al Procurorilor de a fi cercetat penal.

Alexandr Stoianoglo este cercetat în cinci dosare penale pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. Stoianoglo ar fi comis aceste infracțiuni penale între 2011 (când deținea funcția de deputat) și 2021 (când era în funcție de procuror general).

Stoianoglo spune că nu a încălcat legea, iar ancheta și planurile de evaluare a activității sale în vederea demiterii ar fi motivate politic.

La 17 decembrie, procurorii au deschis un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, de data aceasta pentru încălcarea inviolabilității vieții private și divulgarea datelor urmăririi penale.

Pe 9 decembrie,Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu, fiind pus sub control judiciar pentru un termen de 30 de zile.

Miercuri , 29 decembrie, a urmat și eliberarea din arest la domiciliu a lui Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General suspendat, care a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile. Popov este acuzat de îmbogățire ilicită.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG