Linkuri accesibilitate

4379 de copii în situație de risc, în evidența Direcției generale pentru protecția copilului Chișinău


4379 de copii în situație de risc sunt la evidența Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău. 337 de copii au fost identificați prin fișa de sesizare a cazului suspect de violență, neglijare sau exploatare (întocmită la nivel intersectorial), iar ceilalți sunt asistați prin serviciile de prevenire a separării copilului de familie.

Pe lângă copiii în situație de risc, mai sunt și 624 de copii separați de părinți: 453 se află în serviciul tutelă și curatelă, 124 sunt beneficiari ai centrelor de plasament, iar 47 sunt încadrați în serviciul de plasament familial. Datele au fost prezentate la Forumul municipal al Partenerilor în domeniul protecției drepturilor copilului, la care autoritățile au prezentat Planul de acțiuni pentru 2022-2025 privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului, informeaza agenția IPN.

Municipalitatea alocă anual peste 800 de milioane de lei pentru domeniul social, inclusiv pentru protecția drepturilor copilului, dar acești bani nu sunt suficienți. Sergiu Oceretnîi, șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, a menționat că documentul prezentat urmărește să prevină și să combată violența, exploatarea și traficul de copii în toate mediile, să combată excluziunea socială a grupurilor vulnerabile și să asigure dreptul la familie pentru fiecare copil.

Pentru implementarea Planului de acțiuni e nevoie de peste 100 de milioane de lei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG