Linkuri accesibilitate

800.000 de euro pentru auditul datoriilor Moldovagaz  


Guvernul a aprobat marți, 2 noiembrie, alocarea a 800.000 de euro din Fondul de rezervă pentru auditul extern al datoriei SA Moldovagaz către Gazprom și Factoring Finance.

Conform contractului semnat pe 10 august de Agenția Proprietății Publice cu o companie din Norvegia și alta din Marea Britanie, auditorii ar trebui să stabilească datoria exactă a Moldovagaz față de concernul rus pentru gazele naturale livrate malului drept din 27 august 1991 până pe 31 octombrie 2021.

În timpul verificărilor, va fi analizat modul în care Moldovagaz a repartizat plățile pentru gaze între consumatorii de pe malul drept și cel stâng. La fel, auditorii vor evalua activelor transmise anterior către Gazprom din contul datoriilor pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept și le vor reevalua, la necesitate. De asemenea, va fi verificată legalitatea cesionării creanţelor Gazprom către Factoring Finance.

Misiunea de audit va avea loc în câteva etape, iar plățile vor fi realizate pe măsura livrării rezultatelor, precizează guvernul într-un comunicat de presă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG