Linkuri accesibilitate

Hector Plimmer


Detaliu de pe coperta albumului Sunshine.
Detaliu de pe coperta albumului Sunshine.

Sunete fine și delicate, care plutesc undeva la îmbinarea dintre jazz și muzica electronică.

Hector Plimmer
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:10:37 0:00

„Brownswood Bubblers este o platformă pentru eroi necântați și pentru noile talente din subterana mondială”, se spune în prezentarea seriei cu acest nume inițiată de celebrul DJ și prezentator de radio britanic Gilles Peterson de la BBC6, cel despre care se spune că a inventat termenul de acid jazz.

Între „eroii necântați” lansați de Brownswood Bubblers fac parte între alții Colonel Red și trupa de jazz GoGoPenguin, despre care am vorbit ce la acest microfon, dar și muzicianul Hector Plimmer, subiectul de azi al Dicționarului de sunete rare.

Născut și crescut în sudul Londrei, Hector Plimmer e un designer, producător, muzician și DJ care face valuri considerabile de ceva vreme pe scena muzicală alternativă londoneză, și ale cărui compoziții sînt salutate cu entuziasm de cronicarii muzicali britanici.

Jamie Cullum de la BBC Radio 2 spune despre „Sunshine” albumul de debut al lui Plimmer, lansat în 2017 că e „frumos de la un capăt la altul, unul din acele albume pe care le poți pune și savura tot timpul, și care are multe straturi dedesubt când intri în el”, am încheiat citatul.

Sunete fine și delicate, care plutesc undeva la îmbinarea dintre jazz și muzica electronică, undeva la întretăierea dintre căldura acustică a muzicii progresive și tăietura rece a ritmurilor techno din cluburile de dans de la sfîrșitul secolului trecut.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG