Linkuri accesibilitate

Ill Considered


Detaliu de pe coperta albumului Ill Considered, Live at the Crypt.
Detaliu de pe coperta albumului Ill Considered, Live at the Crypt.

O muzică scandalos de energică, în mod subtil dinamică, emoționantă și surprinzător de coerentă.

Ill Considered
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:09:28 0:00

Idris Rahman, saxofon, Leon Brichard, bss, Emre Ramazanoglu, tobe și Satin Singh, percuție, sînt patru muzicieni de jazz de la Londra care fac împreună grupul numit Ill Considered.

Dicționarul ne spune că expresia englezească „ill considered” are în limba română mai multe sensuri, între care: „pripit”, „nechibzuit”, „nesăbuit”, „imprudent”, „aventuros”.

Toate aceste adjective descriu mai mult sau mai puțin exact muzica pe care o fac oamenii ăștia, oriunde s-ar afla, într-un studio de înregistări, sau în concert într-un club.

Diversele prezentări de pe internet ne spun că e vorba de patru muzicieni care rup toate regulile, creînd compoziții pe loc, într-o improvizație de la cap la coadă, continuă, fără nici un fel de discuție prealabilă, fără idee despre unde anume îi va duce muzica pe care o cântă, o muzică scandalos de energică, în mod subtil dinamică, emoționantă și surprinzător de coerentă, de parcă ar fi fost repetată și perfecționată luni întregi înainte de a fi cântată, cum scrie cronicarul de la Bandcamp.com.

Noi ascultăm acum „Long Way Home”, de pe albumul „Live at the Crypt”, înregistrat în 14 iulie 2017 la Clubul Crypt din Camberwell Londra, cu precizarea că varianta pentru internet a acestui articol are o înregistrare video de la contertul pe care Ill Conidered l-a dat la Jazz Cafe, Camden, Londra în 16 mai același an.

Căutați deci Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG