Linkuri accesibilitate

Yowie


Detaliu de pe albumul Synchromysticism.

Muzică de dans post-apocaliptică pentru era care va veni.

Yowie
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:13 0:00

Yowie este unul din numele unei ființe umanoide de dimensiuni gigantice, foarte posibil imaginară, care apare cel mai adesea în istoria orală a aborigenilor din Australia.

Yowie e și numele pe care trei americani din St.Louis - Jeremiah Wonsewitz, ghitară, Christopher Tull, ghitară și Shawn O'Connor, tobe, l-au dat trupei din care fac parte, și despre care se spune că face o formă unică de rock progresiv.

Prezentarea casei de discuri Skin Graft Records (care a lansat în 2017 al treilea album al trupei, „Synchromysticism”) ne spune că Yowie respinge total structurile melodice standard și baza tipică a tempo-ului muzicii rock.

Asta e o descriere care-l va prinde probabil nepregătit pe ascultătorul cu urechea neexersată: deși pare o improvizație de la cap la coadă, această muzică are o structură compozițională clară, exactă și complexă, care aproape că obosește prin rigurozitate.

Pentru iubitorii de jazz e însă o încântare, așa cum pare să sugereze un cronicar muzical american ce afirmă că deși a ascultat „Synchromysticism” de mai mult de zece ori, acest album i-a părut a fi de fiecare dată altul.

Sau, cum spune prezentarea de la Skin Graft Records, muzică de dans post-apocaliptică pentru era care va veni.

Piesa se numește „Mysterium Tremendum”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG