Linkuri accesibilitate

Yowie


Detaliu de pe albumul Synchromysticism.
Detaliu de pe albumul Synchromysticism.

Muzică de dans post-apocaliptică pentru era care va veni.

Yowie
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:13 0:00

Yowie este unul din numele unei ființe umanoide de dimensiuni gigantice, foarte posibil imaginară, care apare cel mai adesea în istoria orală a aborigenilor din Australia.

Yowie e și numele pe care trei americani din St.Louis - Jeremiah Wonsewitz, ghitară, Christopher Tull, ghitară și Shawn O'Connor, tobe, l-au dat trupei din care fac parte, și despre care se spune că face o formă unică de rock progresiv.

Prezentarea casei de discuri Skin Graft Records (care a lansat în 2017 al treilea album al trupei, „Synchromysticism”) ne spune că Yowie respinge total structurile melodice standard și baza tipică a tempo-ului muzicii rock.

Asta e o descriere care-l va prinde probabil nepregătit pe ascultătorul cu urechea neexersată: deși pare o improvizație de la cap la coadă, această muzică are o structură compozițională clară, exactă și complexă, care aproape că obosește prin rigurozitate.

Pentru iubitorii de jazz e însă o încântare, așa cum pare să sugereze un cronicar muzical american ce afirmă că deși a ascultat „Synchromysticism” de mai mult de zece ori, acest album i-a părut a fi de fiecare dată altul.

Sau, cum spune prezentarea de la Skin Graft Records, muzică de dans post-apocaliptică pentru era care va veni.

Piesa se numește „Mysterium Tremendum”.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG