Linkuri accesibilitate

Kode9 & The Spaceape, Memories of the Future (VIDEO)


O muzică și niște cuvinte sumbre, reci, urbane, în mod ciudat atrăgătoare însă, așa cum numai poemele funebre ale unui Bacovia pot fi.

Kode9 & The Spaceape, Memories of the Future
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:08:27 0:00

Steve Goodman, cunoscut sub numele de Kode9, e un creator de muzică electronică și disck jockey, născut Glasgow în Scoția, care trăiește acum la Londra, unde în 2004 a înființat casa de discuri Hyperdub.

Inspirat la început de ceea ce el însuși numește continuum-ul hardcore al muzicii dance din Marea Britanie, Kode9 e unul din fondatorii scenei dubstep timpurii din această țară, alături de poetul și vocalistul Stephen Samuel Gordon (1970-2014), cunoscut sub numele de The Spaceape, cu care lansat două din cele trei albume scoase de Kode9 pînă acum pînă acum.

Primul album lansat de casa de discuri Hyperdub este cel numit „Burial” al muzicianului cu același nume, despre care am mai vorbit la Dicționarul de sunete rare de la radio Europa Liberă:

Burial
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:45:28 0:00

La fel ca mulți artiști dubstep, Kode9 vine din contextul muzical al unor genuri cum ar fi oldschool jungle, drum and bass și two-step garage, toate muzici experimentale la începuturile lor, disipate apoi în aproape toate sunetele care le-au urmat în cluburile de dans britanice, după ce n-au mai fost la modă.

O muzică și niște cuvinte sumbre, reci, urbane, în mod ciudat atrăgătoare însă, așa cum numai poemele funebre ale unui Bacovia pot fi.

Steve Goodman are un doctorat în filosofie la universitatea din Warwick, și din 2006 conferențiază la Universiatea East London despre producția media, și coordonează cursuri de masterat în cultura sunetelor.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG