Linkuri accesibilitate

Dincolo de știri | Război și Pace, ca urare


Mesaje de revelion: între „cine nu-i cu noi e trădător” și „să fim demni și să ne apărăm libertatea”. Cum Rusia își proclamă „independența adevărată”, invadând pe alții.

De ce separatismul s-a „maturizat” pentru a ajunge în Codul penal? Despre identitatea „diplomatică” a mitropoliților. Și cât vom mai plăti cu aer curat pentru un compromis?

Europa Liberă pune în context și explică principalele știri ale săptămânii împreună cu ajutorul a doi dintre cei mai cunoscuți analiști de la Chișinău, Igor Boțan și Nicolae Negru, într-un nou episod al podcastului „Dincolo de Știri”.

Război și Pace, ca urare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:37:37 0:00

Temele noului episod, difuzat pe 6 ianuarie:

  • La cumpăna dintre ani, și Maia Sandu, și Vladimir Putin și-au îndemnat compatrioții să fie alături de cei dragi. Ce face diferența însă? La Chișinău – împreună, cu recunoștință, bunătate și demnitate. La Moscova – cu împărțirea între „trădători” și „eroi”.
  • Parlamentul face un prim pas spre incriminarea separatismului și a cetățenilor care nu raportează acțiunile de primejduire a securității naționale. Cu ce așteptări și efecte însă?
  • Fără discriminare între mitropoliți. Dar este oare pașaportul diplomatic un act necesar și cuvenit în acest sens?
  • Pentru a șaptea oară deja, autoritățile de la Chișinău prelungesc autorizația de mediu pentru Uzina metalurgică de la Rîbnița. Până când și de ce acest compromis plătit cu aer curat?

Un episod nou al podcastului „Dincolo de Știri” este înregistrat în fiecare joi, la prânz, și este difuzat în fiecare vineri dimineața.

Podcastul este publicat pe site-ul Europei Libere, pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube.

Într-un moment în care torentul neîntrerupt de știri mai mult ne împiedică decât ne ajută să ne informăm, noul podcast are scopul să ne ghideze către lucrurile importante ale actualității.

Pentru a nu rata niciun episod, abonați-vă! Așa ne ajutați să mergem mai departe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG