Linkuri accesibilitate

Discuții la nivel militar înalt între Londra și Moscova


Urmările unui atac rusesc cu drone, având ca țintă infrastructura ucraineană, regiunea Rivne, Ucraina, 23 octombrie 2022.

Șeful Statului Major al Apărării britanice, la cererea Ministerului rus al Apărării, a avut o convorbire cu omologul său de la Moscova, în care a respins acuzațiile Rusiei că Ucraina ar planifica acțiuni care ar putea duce la o „escaladare” necontrolată a războiului.

Într-un mesaj pe Twitter al Ministerului Apărării de la Londra se arată că Sir Tony Radakin i-a reamintit omologului său rus, generalul Valeri Gerasimov de sprijinul de neclintit al Marii Britanii pentru Ucraina. Cei doi lideri militari au fost însă de acord că este important de ținut o linie deschisă de comunicare între Rusia și Marea Britanie, pentru a se evita riscurile oricărei neînțelegeri și pentru a facilita reducerea tensiunilor.

Duminică a avut loc o discuție telefonică între miniștrii Apărării din Rusia și Marea Britanie, urmată de o conversație între miniștrii de externe din Franța, Marea Britanie și Statele Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG