Linkuri accesibilitate

Donald Trump declară că TikTok trebuie cumpărată până la mijlocul lui septembrie pentru a-și continua activitatea în SUA


Preşedintele american Donald Trump a declarat luni, 3 august că aplicația TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite. „Se va închide pe 15 septembrie, dacă Microsoft sau o altă companie nu va putea să o cumpere şi să încheie un acord", a adăugat Trump.

Trump a acuzat în repetate rânduri platforma de socializare TikTok că ar dat informațiile pe care le culege de la utilizatori „direct Partidului Comunist din China”. Compania a respins categoric alegațiile că ar fi controlată sau ar furniza informații Partidului Comunist.

Vineri, președintele Trump anunța că intenționează să semneze un ordin executiv prin care va interzice aplicația TikTok în Statele Unite, unde are circa 80 de milioane de utilizatori pe lună. India și Statele Unite sunt piețele cele mai mari pentru TikTok, o aplicație de încărcat scurte filme video, extrem de populară mai ales printre tinerii de 14-18 ani.

Tot luni, compania Microsoft, după consultări cu președintele Trump la sfârșitul săptămânii trecute, anunța că va continua negocierile pentru a cumpăra TikTok, relatează cotidianul NYT. Directorul executiv al concernului este citat cu declarația că Microsoft este „decis să achiziționeze TikTok după ce a analizat problemele de securitate, cu promisiune că în viitor, Statele Unite își vor obține toate taxele care le revin”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG