Linkuri accesibilitate

Dorin Damir ar putea fi închis 30 de zile la Penitenciarul nr.13


Preşedintele Federaţiei de lupte FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, va sta 30 de zile în Penitenciarul nr.13, dacă instanţa ierarhic superioară nu va lua o altă decizie. Judecătoria Chişinău a admis, miercuri, demersul procurorilor de a-l plasa pe Damir în arest preventiv. Decizia este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău, informeaza site-ul AntiCorupție.md

Potrivit sursei citate, Dorin Damir a refuzat să fie escortat la şedinţa de judecată, fiind reprezentat de avocatul său. Apărătorul a declarat jurnaliştilor prezenţi în instanţă că clientul său pledează nevinovat şi că acesta a depus o cerere ca demersul procurorilor privind eliberarea mandatului de arestare să fie examinat în lipsa sa. Procurorii au intentat în acest caz un dosar penal pe cinci capete de acuzare: abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Dorin Damir a fost reţinut, luni, de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), în acelaşi timp cu șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

XS
SM
MD
LG