Linkuri accesibilitate

Explozia de la Rafinăria Petromidia din România: mai mulți răniți, cel puțin o persoană a decedat (Foto/Video)


Un muncitor a fost ucis, iar alți cinci au fost răniți într-o explozie produsă vineri la rafinăria Petromidia, care aparține concernului Kazakh KazMunayGas (KMG). Nu se cunoaște deocamdată cauza exploziei produsă la puțin timp după ora 12, ora locală.

Răniții, dintre care unul se află în stare gravă, au fost duși la spital, la Constanța. Concernul KMG International a anunțat într-un comunicat că a scos din funcțiune rafinăria, ca măsură de securitate. O coloană groasă de fum negru s-a ridicat de la locul exploziei, aflat la aproximativ 15 km de una din cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul Mării Negre, Mamaia.

În jur de 100 de pompieri au fost trimiși la fața locului, iar incendiul a fost stins în jurul orei 15. Potrivit primelor informaţii, cauza exploziei ar fi putut fi o conductă fisurată. Instalaţiile au fost în revizii anul trecut, în perioada martie-aprilie. Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Meteorologii spun că fumul este dus de vânt mai ales spre mare, dar autoritățile au îndemnat, totuși, localnicii să-și țină ferestrele închise.

Explozia de la Petromidia | Video: observatorulph.ro
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00

Rafinăria Petromidia este cea mai mare din România, fiind deținută de KazMunaiGas Internațional ca acționar majoritar cu 54.63% și statul român cu 44.69% - (Ministerul Energiei). Firma avea 936 de angajați anul trecut. În 2016, procurorii au pus sechestru pe rafinărie, în cadrul unei anchete de evaziune fiscală, spălare de bani și fraudă, lansată în 2006.

Mai multe, pe pagina Europei Libere pentru România

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG