Linkuri accesibilitate

„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.
„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.

Tensiuni în Transnistria

Urmărim tensiunile provocate de câteva incidente în regiunea transnistreană, care au început pe 25 aprilie și au readus în discuție o posibilă implicare a enclavei separatiste în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

18:29 26.4.2022

Anton Gerașcenko, consilier la ministerul ucrainean de Externe, a anunțat că podul peste estuarul Nistrului a fost avariat de o rachetă.

19:02 26.4.2022

Un consilier prezidențial ucrainean a afirmat că Rusia ar vrea să destabilizeze regiunea transnistreană și a îndemnat Chișinăul să „lucreze în echipă cu Kievul”. „Dacă Ucraina cade mâine, trupele rusești vor fi la porțile Chișinăului (...). Ucraina va asigura fără îndoială securitatea strategică a regiunii. Dar trebuie să lucrăm în echipă”, a scris pe Twitter consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak.

19:51 26.4.2022

Statele Unite au nevoie de timp pentru a înțelege cauzele incidentelor violente din regiunea transnistreană, dar nu doresc o răspândire a conflictului din Ucraina în R. Moldova, a declarat șeful Pentagonului, Lloyd Austin la baza aeriană de la Ramstein, din Germania, unde a găzduit o reuniune internațională de coordonare a ajutorului militar pentru Ucraina. Mai multe detalii AICI.

19:52 26.4.2022

„Uniunea Europeană își exprimă îngrijorarea cu privire la incidentele raportate în regiunea transnistreană și urmărește situația cu atenție” a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al șefului politicii externe europene. Detalii AICI.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG