Linkuri accesibilitate

„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.
„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.

Tensiuni în Transnistria

Urmărim tensiunile provocate de câteva incidente în regiunea transnistreană, care au început pe 25 aprilie și au readus în discuție o posibilă implicare a enclavei separatiste în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

12:32 26.4.2022

Canalului de Telegram Pridnestroveț relatează că așa-numitul consiliu de securitate al regiunii transnistrene a declarat „cod roșu” de amenințare teroristă. Decizia a fost luată la o ședință condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Membrii consiliului sunt citați calificând drept „critic” nivelul de pericol. „Codul roșu” de amenințare teroristă, care prevede „adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității oamenilor, societății și a statului”.

În dimineața zilei, autoritățile transnistrene au spus că au avut loc câteva explozii, care au distrus antene de comunicații.

Incidentele au fost semnalate la o zi după ce miliția din regiunea transnistreană a spus că sediul așa-numitului Minister al Securității (MGB) de la Tiraspol a fost atacat posibil cu aruncătoare de grenade, clădirea fiind avariată la etajele superioare.

12:56 26.4.2022

Canalul de Telegram Kreposti anunță, citând serviciul de presă al liderului de la Tiraspol, că în legătură cu atacul asupra sediului MGB a fost deschis un dosar penal, pe două articole: act terorist comis de un grup de persoane, cu utilizarea armelor de foc; tentativă de omor asupra a două sau mai multe persoane, comisă de un grup de persoane. Pe 25 aprilie 2022, la ora 17:45, indivizi neidentificați au tras trei rachete RPG asupra clădirii MGB.

12:58 26.4.2022

Controale la intrările în orașele transnistrene

Postul de televiziune transnistrean TSV scrie pe canalul său de Telegram că la intrările în orașele din regiune vor fi instalate puncte de control. Ziua verificarea vehiculelor și a cetățenilor va fi selectivă, iar pe timp de noapte vor fi supuse controlului toate persoanele și mijloacele auto care vor intra în localități. Structurile de forță au fost trecute în regim intens de serviciu, iar reprezentanții administrațiilor au fost instruite să le ofere suport, scrie postul de televiziune.

13:06 26.4.2022

Kremlinul se arată îngrijorat de situația din regiunea transnistreană. "Urmărim cu atenție cum se derulează situația. Cu siguranță putem spune că știrile care vin de acolo provoacă îngrijorare", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG