Linkuri accesibilitate

„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.
„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.

Tensiuni în Transnistria

Urmărim tensiunile provocate de câteva incidente în regiunea transnistreană, care au început pe 25 aprilie și au readus în discuție o posibilă implicare a enclavei separatiste în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

18:14 10.5.2022

Autoritățile de la Tiraspol au prelungit codul roșu de securitate

Autoproclamatul lider al regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski a semnat un decret de prelungire a codului roșu de securitate cu încă două săptămâni. Codul roșu fusese introdus pe 26 aprilie, în urma unei serii de explozii, incidente care nu au fost elucidate până astăzi, și nici nu au fost revendicate de cineva, deși autoproclamatele autorități transnistreze susțin că „urmele duc spre Ucraina”.

15:39 7.5.2022

Maia Sandu: noaptea trecută au avut loc două explozii în regiunea transnistreană

Președinta Maia Sandu a confirmat că noaptea trecută au avut loc două explozii în regiunea transnistreană, în raionul Rîbnița, unde se află depozitul de arme de la Cobasna care e păzit de trupe rusești. La o conferință de presă comună cu omologul său lituanian Gitanas Nauseda, aflat în vizită la Chișinău, șefa statului moldovean a făcut cunoscut că una din drone a vizat pista nefuncțională a unui aerodrom.

12:43 7.5.2022

Explozii la Rîbnița în noaptea de vineri spre sâmbătă

Presa de la Chișinău preia relatări media din regiunea transnistreană care vorbesc despre explozii ce ar fi avut loc în raionul Rîbnița în cursul nopții de 6 spre 7 mai. Potrivit surselor citate, așa-zisul minister de interne din regiunea transnistreană a anunțat că patru explozii ar fi avut loc în apropierea satului Voronkovo din raionul Rîbnița, la mică distanță de un fost aerodrom. Ar fi fost vorba de dispozitive explozive lansate de o dronă în seara zilei de 6 mai, prima oară în jurul orei 21:40, a doua oară o oră mai târziu.

12:58 5.5.2022

Un consilier prezidențial asigură că Kievul nu vrea un front nou în regiunea transnistreană

Un consilier proeminent al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a clarificat poziția Kievului față de tensiunile din regiunea transnistreană, spunând că singurul caz „teoretic” în care Ucraina poate interveni militar în stânga Nistrului este dacă primește o cerere de ajutor din partea Republicii Moldova. „Singura opțiune prin care Ucraina poate oferi ajutor Moldovei, spun ajutor, nu o operațiune, ar fi ca guvernul Moldovei să ne solicite direct ajutor. O astfel de opțiune, teoretic, este posibilă. Dar scenariul că trupele ucrainene vor acționa pe teritoriul Moldovei fără acordul acesteia, este exclus”, a spus consilierul prezidențial ucrainean, Alexei Arestovici, într-un interviu acordat postului TV8.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG