Linkuri accesibilitate

„Ministerul de Interne” din administrația transnistreană a difuzat pe 26 aprilie imagini ale unor antene de radio din satul Maiac, despre care a spus că au fost distruse de explozii.

Tensiuni în Transnistria

Urmărim tensiunile provocate de câteva incidente în regiunea transnistreană, care au început pe 25 aprilie și au readus în discuție o posibilă implicare a enclavei separatiste în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

13:59 4.5.2022

Charles Michel: UE vrea stabilitate în regiunea transnistreană

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat la Chișinău că Uniunea Europeană va oferi forțelor armate moldovene echipamente militare și sprijin pentru combaterea atacurilor cibernetice și dezinformării, în timp ce va face tot posibilul pentru a evita tensionarea situației în regiunea transnistreană. Vorbind la o conferință de presă comună cu președinta Maia Sandu, pe 4 mai, oficialul european a spus că nu poate oferi detalii, dar că sprijinul militar se va concentra pe întărirea capacităților de apărare. Este foarte important să evităm orice escaladare. Vrem să menținem stabilitatea”, a spus Michel.

19:30 3.5.2022

Ucraina spune că ofițerii ruși și-ar pregăti evacuarea familiilor din stânga Nistrului

Statul major al forțelor armate ale Ucrainei spune că în regiunea transnistreană se fac pregătiri pentru a fi evacuate familiile ofițerilor din Grupul Operative de Trupe Ruse. Într-o postare pe Facebook, se mai spune că unitățile acestui grup de trupe ruse continuă să se afle în stare de pregătire deplină de luptă, forțele transnistrene se află în stare de alertă, iar situația din regiune „rămâne dificilă”.

Tinere pozând lângă un tanc în timpul unor exerciții militare comune ale forțelor transnistrene și militarilor ruși din GOTR, noiembrie 2019
Tinere pozând lângă un tanc în timpul unor exerciții militare comune ale forțelor transnistrene și militarilor ruși din GOTR, noiembrie 2019

18:38 3.5.2022

Tiraspolul spune că a neutralizat o dronă trimisă să arunce în aer stația Maiak

Autoritățile transnistrene spun că forțele de securitate au „neutralizat” o dronă dotată cu o bombă, pe care au găsit-o în noaptea de 3 mai pe teritoriul centrului de emisie radio și TV din satul Maiak. Ministerul de interne al regiunii secesioniste a spus că drona „asamblată din diverse componente” ar fi fost lansată de pe partea ucraineană a graniței cu scopul distrugerii unei instalații de răcire a transformatoarelor care alimentează stația de emisie a centrului de radio și televiziune.

18:36 3.5.2022

Intrarea în Ucraina din regiunea transnistreană ar fi fost blocată

Pe șoseaua Tiraspol-Odesa, la punctul de trecere Pervomaisc – Cuciurgan, au fost instalate blocuri masive de beton, blocând accesul din regiunea transnistreană în Ucraina, potrivit unor imagini apărute pe rețelele de socializare online pe 3 mai.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG