Linkuri accesibilitate

Fișa epidemiologică la intrarea în R.Moldova va putea fi completată doar online


Fișa epidemiologică pe care călătorii sunt obligați să o completeze la intrarea în Republica Moldova va fi accesibilă doar în format online, începând cu 5 octombrie. Ministerul sănătății spune că astfel va fi eficientizat procesul de prevenire și control a pandemiei COVID-19, inclusiv prin fluidizarea fluxului de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei.

Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care: nu dețin un certificat de vaccinare COVID-19, rezultatul negativ al unui test RT-PCR valabil 72 ore sau al unui test antigen rapid, valabil 48 ore, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației.

Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, dar și organele de control vor putea deține astfel toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate în sensul respectării regimului de autoizolare și supravegherii la medicul de familie.

Informații privind alertele de călătorie pot fi accesate pe pagina web a Ministerului de Externe și Integrării Europene: www.mfa.gov.md.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG